Trump, ABD Kongre Binası isyanını ‘kışkırtmakla’ suçlandı!

Temsilciler Meclisi, Trump’ı sahte seçim sahtekarlığı iddialarıyla şiddeti teşvik etmekle suçladı. Şu an üst meclis olan Senato’da yargılanacak.

Senatörler, onun bir daha kamu görevine girmesini engellemek adına oy kullanabilirler.

Çarşamba günü Mecliste yapılan oylamanın ardından, yayınlanan bir videoda , Trump takipçilerini görevden alınmasından bahsetmeden barışçıl kalmaya çağırdı.

“Şiddet ve vandalizmin ülkemizde yeri yoktur. Hiçbir gerçek destekçim siyasi şiddeti asla onaylamaz,” diye konuştu.

BI, bir Demokrat olan Joe Biden’in yeni ABD başkanı olarak göreve başlamasından önceki günlerde Washington DC ve 50 ABD eyalet başkenti için planlanan olası silahlı protestolar konusunda uyarıda bulundu.

Trump neyle suçlandı?

Suçlamalar cezai değil, politiktir. Başkan, 6 Ocak’ta Beyaz Saray dışındaki taraftarlara yaptığı bir konuşmayla, Meclis tarafından ABD Kongresi’nin merkezi olan Capitol’un fırtınasını kışkırtmakla suçlandı.

Onları “barışçıl ve vatansever bir şekilde” seslerini duyurmaya, aynı zamanda onlara yanlış bir şekilde çalındığını söylediği bir seçime karşı “cehennem gibi savaşmaya” çağırdı.

Trump’ın sözlerinin ardından, destekçileri Kongre Binası’na baskın yaparak milletvekillerini seçim sonuçlarının onaylanmasını askıya almaya ve sığınmaya zorladı. Bina kapatıldı ve o kargaşada beş kişi hayatını kaybetti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler