TBMM, WhatsApp için harekete geçti!

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Whatsapp’ın gizlilik politikasını değiştirme ve sözleşme onayı istemesiyle kamuoyuna yansıyan gelişmeler nedeniyle bir çalışma toplantısı gerçekleştirdi.

Whatsapp’ın bu kararına, toplantı sonrası bütün partilerin mutabakatıyla hazırlanan ortak açıklama ile tepki gösterildi.

Hazırlanan ortak açıklamayı, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman okudu.

Yayman, toplantıda veri güvenliği, büyük veri, dijital okur yazarlık, dijital göç, ulus aşırılaşan dijital yapılar kavramları çerçevesinde komisyonun değerlendirmede bulunduğunu beyan etti.

“Üçüncü taraflara veri paylaşımını doğru bulmuyoruz”

Uluslararası sözleşmeler ve Anayasa tarafından güvence altına alınan özel hayatın gizliliği ve korunması, kişisel verilerin güvenliğinin sağlanması, şeffaf bilgilendirme, sağlıklı bilgi akışının sağlanması, hesap verebilirlik hususlarının toplantıda mütalaa edildiğini vurgulayan Yayman, “Whatsapp’la gündeme gelen dijital mecraların mevcut gizlilik politikalarıyla üçüncü taraflara veri paylaşımını doğru bulmuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Uzmanların görüşü alınacak

Yayman, toplantıda alınan karar gereği, TBMM Genel Kurulunun faaliyetlerine başlayacağı hafta itibarıyla Komisyonun paydaşları olan Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri Kurumu, mesajlaşma ve sosyal medya kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve bilim insanlarının komisyona davet edileceğini, onların yetki ve görüşlerinden faydalanılacağını belirtti.

Yayman, “26 Ocak’tan itibaren bir çalışma takvimi doğrultusunda bütün paydaşlarımızı TBMM’ye çağıracağız ve onları dinleyeceğiz.” bilgisini verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler