Whatsapp’a alternatif en popüler 5 uygulama

Facebook tarafından yenilenen WhatsApp kullanıcı sözleşmesi şartları, 8 Şubat itibariyle zorunlu hale gelecek.

Kullanıcı verilerinin Facebook ile paylaşılmasını içeren bu yeni sözleşme, kullanıcıların WhatsApp alternatifi mesajlaşma uygulamaları aramasına yol açtı.

Dünyanın en zengin işadamı unvanını elinde bulunduran Elon Musk tarafından önerilen Signal ve yerli haberleşme uygulaması BiP bu listenin başında yer alıyor. Telegram gibi uzun süredir kripto mesajlaşma teknolojisi kullanan uygulama dışında farklı alternatifler de WhatsApp karşısında güçlendi.

İşte o uygulamalar:

Signal

Verilerinizi hiçbir ile paylaşmadan sadece beğenen kullanıcıların yaptığı destekler ile gelişmeye devam eden Signal, bir başka WhatsApp alternatifi. İçerisinde WhatsApp’ın sevilen tüm özelliklerini ve daha fazlasını barındıran Signal geçtiğimiz günlerde Twitter Türkiye gündeminde de yer almıştı.

 

Telegram

WhatsApp’tan sonra en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan Telegram, daha önce WhatsApp her çöktüğünde binlerce yeni kullanıcı kazanmıştı. iOS, Android, web ve masaüstü uygulamaları ile sunduğu çoklu platform desteği sayesinde diğer servislerin önüne geçen Telegram, kullanıcı dostu sade bir arayüze de sahip.

Viber

Diğer mesajlaşma uygulamalarının aksine ana odağı görüntülü ve sesli sohbet olan Viber buna rağmen sevilen mesajlaşma özelliklerinin tümüne sahip. Instagram DÖ ve Facebook Messanger’daki mesaj beğenme özelliğinin de bulunduğu Viber’in en büyük farklarından bir diğeri çok az bir veri tüketimi ile yüksek kalitede ses ve görüntülü arama olanağı sunması.

 

WeChat

Çin’in en popüler mesajlaşma uygulaması olarak bilinen WeChat, çoğu ülkede yeni bir akıllı telefon alındığında indirilecek ilk uygulama. 700 milyondan fazla kullanıcısı bulunan WeChat’in öne çıkan üç özelliğiyle diğer uygulamalardan farklılaşıyor. iOS ve Android işletim sistemlerininin yanında masaüstü ve web sürümü de bulunan WeChat’in Apple Watch ile uyumlu bir uygulaması da mevcut.

 

BiP

Turkcell tarafından geliştirilen bir mesajlaşma uygulaması olan BiP aslında sadece iletişim kurmanızı sağlamıyor. Birinden yanıt beklerken oynayabileceğiniz oyunlar başta olmak üzere dikkat çekici özelliklere sahip olan BiP aynı zamanda normal arama sistemine benzer bir arama imkanı sunuyor.

Yukarıdaki bu 5 uygulama her geçen gün WhatsApp’ı bırakıp alternatif arayan kullanıcıların odağı haline geliyor. Telegram son zamanlarda kritik bir güvenlik açığıyla gündemdeyken diğer servislerin gizlilik ve güvenlik araçlarında şimdilik bir sorun gözükmüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler