İspanya’yı kar kapladı

Filomena adı verilen kar fırtınasına teslim olan İspanya’da kar yağışı ve soğuk havadan Madrid, Castilla La Mancha ve Valensiya başta olmak üzere birçok bölge etkilendi. Söz konusu bölgelerde sivil yardım kurumları kırmızı alarm durumuna geçti.

1971’den bu yana en yoğun kar yağışının görüldüğü başkent Madrid’de parklar ve kamuya açık spor alanları ile iki çevreyolu trafiğe kapatıldı. Madrid ve Castilla La Mancha’da yerel yönetimler halktan zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamalarını istedi. Castilla La Mancha ve Valensiya’da 11 Ocak’ta öngörülen okulların açılmasının ertelendiği duyuruldu.

 

Ülkenin doğusundaki Katalonya özerk yönetimi de bölgedeki tüm otoyollarda kamyonların çıkışına yasak getirdi. Ayrıca Madrid, Valensiya, Jaen, Zaragoza kentleriyle bağlantılı hızlı tren seferleri ile ülke genelinde 39 uçuşun da iptal edildiği öğrenildi.

İspanya’da otoyolların yüzde 77’sinde ulaşımın ya tamamen kapalı olduğu ya da güçlükle gerçekleştirildiğini kaydeden yetkililer, Toledo gibi durumun kontrol alınmasında zorluklar yaşanan bazı kentlerde yardım çalışmalarına askeri birliklerin de destek verdiğini belirtti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler