Sağlık Bakanı: Aşılar ücretsiz olacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2021’in ilk Bilim Kurulu toplantısında dün itibariyle Türkiye’nin 50 milyon doz inaktif aşı için anlaşmaya vardığını açıkladı. 3 milyon doz aşının depolara ulaştığını söyleyen Koca, aşıların isteyen herkese ücretsiz yapılacağını vurguladı.

Haber kanallarının aktardığı bilgiye göre, Bilim Kurulu toplantısında koronavirüs aşısıyla ilgili Türkiye’de başlatılacak kampanyanın detaylarının görüşüldüğünü belirten Bakan Koca, “mRNA temelli aşı için de bugün yine bir görüşme yaptık. 4,5 milyon doz garanti ve 30 milyon doza kadar anlaşmamız imzalandı.” ifadelerini kullandı

Vatandaşların MHRS üzerinden randevu alarak hiçbir ücret ödemeksizin aşı yaptırabileceklerini söyleyen Koca, “Aşı iki doz olarak uygulanacak. İlk aşı uygulamasından 28 gün sonra ikinci doz aşılama için benzer şekilde randevu alınabilecek.” şeklinde konuştu.

“Covax programında yer almamamızın Berat Albayrak ile ilgisi yok”

Aşılama kampanyası konusunda gün içerisinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank ile de bir araya gelen Koca, Twitter hesabında yaptığı paylaşımlarda “Programa taraf olan ülkelerin önemli bir bölümü aşıya erken ulaşabilmek için birebir aşı şirketleri ile anlaşmaya çalışmaktadır. Bu programda yer almamamızın eski Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak ile hiçbir ilgisi yoktur. Covax oluşumu öncelikle aşıya ulaşım imkânı olmayan ülkeler için planlanmıştır. Hangi aşıyı teslim edeceği ise halen net değildir. Taraf ülkelerin nüfusunun en az %10’u kadar aşı vermek için planlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler