Washington Post: Trump’ın şeytani planı

Amerika Birleşik Devletleri’nde Başkan Donald Trump’ın görevi devretme süreci yaklaşırken olaylar giderek kızışıyor. Trump destekçileri, yasama organı olan Kongre, seçilmiş Başkan Joe Biden’ın zaferini tescillemek üzereyken harekete geçti. 

Kongre binasının ele geçirilmesi sonrası büyük bir kaos yaşandı ve etkileri henüz geçmiş değil. Joe Biden, olayları sivil bir kalkışma olarak nitelendirdi ve Başkan Trump’tan, kameralar karşısına geçip destekçilerine evlerine dönmeleri çağrısında bulunmasını istemiş ve böylece darbe girişimini sonlandırma çağrısı yapmasını talep etmişti.

Trump’ın şeytani planı

Konuyla ilgili dikkat çekici bir iddia da, Washington Post gazetesi yazarı David Ignatius’tan geldi. Ignatius, Trump’ın karışıklığı bilerek çıkardığını ve olası çatışmaları bahane ederek, ülke içinde asker konuşlandırılması için Başkan’a yetki veren 1807 tarihli bir yasayı devreye sokabileceğini belirtti.

Bu yolla olağanüstü hal şartlarına girecek ABD’de Başkanlık devir teslimi de ertelenmiş olacak. Ignatius, Trump’ın bu yasayı kullanarak, altı kritik eyalette yönetime el koyabileceği ve seçimleri tekrarlattırabileceği yönünde iddialar bulunduğunu aktardı.

Öte yandan, ABD’de geçmişte görev yapmış ve halen hayatta olan savunma bakanları, Pazar gecesi Washington Post’a bir yazı yazarak, Savunma Bakanlığı ve orduya, seçim sürecine dahil olmama, anayasaya bağlı kalma ve Başkan’ın anayasaya aykırı talimatlarını yerine getirmeme çağrısı yapmıştı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler