Wall Street, üç Çinli telekom firmasını listeden çıkartıyor!

China Mobile, China Telecom ve China Unicom Hong Kong, Donald Trump yönetimi tarafından hedef alındı.

Telekomünikasyon devleri önümüzdeki hafta NYSE’de hisselerinin askıya alındığını görecek ve onları listeden kaldırma işlemleri başlayacak.

Firmalar tüm gelirlerini Çin’de kazanıyor ve ABD’de varlıkları yok. Ayrıca Hong Kong’da ayrı hisse listeleri de bulunuyor.

Başkan Donald Trump, Kasım ayında ordunun sahip olduğu veya kontrol ettiği Çin şirketlerine Amerikan yatırımlarını yasaklayan bir emir imzalamıştı.

İmzaladığı emirde, ABD’li yatırımcıların Pentagon tarafından askeri bağlantılı olarak belirlenen Çinli şirketler listesinde hisse alıp satmalarını yasakladı.

Bay Trump, ulusal güvenlik gerekçesiyle TikTok, Huawei ve Tencent gibi bir dizi Çinli şirketi hedef aldı.

Çin, ekonomik devler arasındaki gerilim artarken, ABD şirketlerinden oluşan kendi kara listesiyle yanıt verdi.

NYSE, China Mobile, China Telecom ve China Unicom Hong Kong hisselerinin 7-11 Ocak tarihleri ​​arasında alım satımının askıya alınacağını doğruladı.

Mahkeme Süreci

NYSE ve Nasdaq dahil olmak üzere ABD borsaları, geçtiğimiz on yıl boyunca Çinli şirketlere hisse senedi piyasalarında hisselerini listelemeye davet etti.

Şu anda ABD borsalarında listelenen ve toplam piyasa değeri 2,2 trilyon ABD Doları (1,6 trilyon £) olan 200’den fazla Çinli şirket bulunmaktadır.

Ancak ABD ile ilişkiler kötüye giderken, birçok Çinli firma Çin ve Hong Kong’da ikili liste aramaya başladı.

Çinli e-ticaret devleri Alibaba ve JD.Com’un da aralarında bulunduğu şirketlerin de New York’ta listeleri var, ancak ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının yoğunlaşmasıyla son iki yılda Hong Kong’da ikincil listelemeler yaptılar.

Geçtiğimiz ay, ABD Temsilciler Meclisi, Çin şirketlerinin denetim kurallarına uymamaları halinde ABD borsalarından çıkarılması için bir yasa çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler