Günün özeti | 29.12.2020

Çin aşısı yarın Türkiye’ye geliyor

THY, Çin’den gelecek ilk parti aşının Pekin-İstanbul Havalimanı-Ankara şeklinde taşınacağını bildirdi.

 

Hırvatistan’da 6.3 büyüklüğünde deprem

Hırvatistan’da 2020’nin son günlerinde bir deprem endişesi yaşanıyor. Pazartesi günü 5.2 ve 5 büyüklüğündeki depremlerle sarsılan Balkan ülkesinde, bugün aynı noktada 6.3’lük deprem meydana geldi.

 

132 milyon dolarlık kara para aklama operasyonu

132 milyon dolarlık kara para akladıkları iddia edilen SBK Holding ve bünyesindeki 6 şirkete operasyon düzenlendi. 4 ilde İstanbul merkezli operasyonda 19 şüpheliden 10’u gözaltına alındı. Şüphelilerden 8’i yurt dışında, biri ise aranıyor.

AYM’den, Osman Kavala ile ilgili karar

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Osman Kavala’nın bireysel başvurusunda, kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edilmediğine karar verdi.

 

Mali’deki bombalı saldırıda 3 Fransız asker öldü

Mali’de Barkhane Operasyon Odası bünyesinde görev yapan 3 Fransız askeri bombalı saldırıda öldü.

mali.jpg

 

DSÖ: Gelecekte Kovid-19’dan daha şiddetli olabilecek salgına karşı hazırlanmalıyız

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durumlar Programı Direktörü Ryan, Kovid-19 salgınına ilişkin “Bu bir uyarı alarmıdır. Gelecekte daha da şiddetli olabilecek bir şeye (salgına) karşı hazırlanmalıyız” uyarısında bulundu.

 

Arakanlı mültecilerden oluşan 1800 kişi ıssız adaya götürüldü

Bangladeş, uluslararası toplumun tepkisine rağmen en az bin 800 Arakanlı mülteciyi sadece sığınmacıları ağırlamak için hazırlanan Bhasan Char Adası’na götürüldü.

ara.jpg

 

Hamas’ın astığı Süleymani posteri tepki çekti

Hamas’ın kontrolündeki Gazze’de İranlı General Kasım Süleymani’nin posterinin reklam panosuna asılması tepkilere neden oldu.

gaz.jpg

İspanya’da vatandaşlara aşı baskısı

İspanya Sağlık Bakanı Illa, aşı olmayı reddedenlerin isimlerini listeleyecekleri bir kayıt defteri oluşturacaklarını açıkladı. Hak ihlali olan baskı politikası sonrası, aşı karşıtı olduğunu beyan edenlerin oranı bir ayda yüzde 47’den yüzde 28’e düştü.

 

Fransa: Libya için askeri bir çözüm yok

Fransa, Libya’nın doğusundaki güçlerin komutanı Halife Hafter’i ‘düşmanlıkların yeniden başlamasından kaçınmaya ve siyasi bir çözüme odaklanmaya’ çağrısında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler