İspanya’da vatandaşlara aşı baskısı

İspanyol sağlık makamlarının, koronavirüs aşısı olmayı reddeden insanların isimlerini listeleyecekleri bir kayıt defteri oluşturacağı açıklandı. İspanya Sağlık Bakanı Salvador Illa, pazartesi günü yaptığı açıklamada, söz konusu kayıtların kamuya açık olmayacağını ve yalnızca diğer Avrupa ülkeleri ile paylaşılacağını dile getirdi.

Bakan Illa, sağlık makamlarının toplanacak bilgiler ile ilgili “veri koruma açısından büyük hassasiyet göstereceklerini” kaydetti. Salvador Illa ayrıca, İspanya’da aşı zorunluluğu getirilmediğinin de altını çizdi.

İspanya Sağlık Bakanı Salvador Illa, Covid-19 aşısı olmayı reddedenlerin kaydını tutacaklarını ve bunu diğer Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerle paylaşacaklarını söyledi. Bakan Illa, listenin kamuya ya da işverenlerin erişimine açık olmayacağını kaydederken, “Virüsü yenmenin yolu hepimizin aşılanması, ne kadar çok olursa, o kadar iyi” dedi.

Bakanın açıklamaları tatmin edici bulunmazken hemen her ülkede aşıya pozitif yönde, karşıtların aleyhinde baskı kurulması büyük tepki çekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler