Çıplak arama iddialarına FETÖ soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, son dönemde gündeme gelen ve kamuoyunun tepkisini çeken, polis merkezleri ve cezaevlerinde çıplak arama yapıldığı iddialarına ilişkin paylaşımların ardında FETÖ olduğu gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Savcılığın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Bazı basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medyada polis merkezleri ve cezaevlerinde çıplak olarak arama yapıldığını iddia eden kişilerin, FETÖ silahlı terör örgütünün Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Anayasal düzenine yönelik hedeflerini meşru göstermek ve bu hedef lehine kamuoyu oluşturmak amacıyla kasıtlı olarak paylaşımlarda bulunduğu şüphesini destekleyen emarelerin tespit edilmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca re’sen soruşturma başlatılmıştır.

Soruşturma kapsamında özel yasa hükümleri gereğince farklı soruşturma/kovuşturma usulü öngörülen kişiler hakkında, yasal düzenlemelere göre işlem tesis edilecektir.”

Çıplak arama tartışmaları, HDP Kocaeli Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu tarafından sosyal medyada ve daha sonrada Meclis kürsüsünde gündeme getirilmişti. Gergerlioğlu’nun iddialarına binlerce insan çıplak arama uygulamasına maruz kaldığını veya tanık olduğunu bildirerek destek verdi. Birçok hak ihlalinin meşru görüldüğü ve yaşanan hukuksuzluklar göz önüne alındığında, kamuoyu nezdinde, bu zulmün gerçekleştiği kanaati oluştu.

Geniş bir kesim bir an önce gerekli önlemlerin alınması ve bu suçun engellenmesi gerektiği görüşünü savunuyor. Tepki gösterenlerin vurguladığı asıl noktalardan biri de yetkililerin suça ve suçluya odaklanmak yerine, söz konusu soruşturmada olduğu gibi ‘birtakım’ yaftalar altında meselelerin ört bas edilmesi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler