Brüksel Büyükelçiliği eski Basın Müşaviri, 100 kilo eroinle yakalandı

Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan ailesiyle birlikte yurtdışına çıkış yapmak isteyen Veysel Filiz’in otomobilinde uyuşturucu madde bulunduğu ihbarı yapıldı. İhbarı değerlendiren ekipler Veysel Filiz’in otomobilini gümrükte durdurdu ve araç ince aramaya tabi tutuldu. Aracın gizli bölmesinde piyasa değeri yaklaşık 5 milyon Euro olan 100 kilo eroin ele geçirildi.

15 gün oldu

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’ün haberine göre; geçmiş yıllarda Türkiye’nin Brüksel Büyükelçiliği’nde Basın Müşavirliği görevinde bulunan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ise meslekten ihraç edilen Veysel Filiz’in, memleketi Yozgat’ta bulunan yakınları, uyuşturucu olayının bir komplo olduğunu öne sürdüler.

Öte yandan, Veysel Filiz’in Yozgat’ta kısa süre önce katıldığı bir televizyon programında, yine bir komplo olarak nitelediği meslekten ihraç süreci ile ilgili açtığı davaları kazandığı ve bir ay içinde görevine döneceği yönünde açıklamalar yaptığı tespit edildi.

Rutin uygulamada sınır kapısında uyuşturucu yakalandığında bunu basına açıklayan gümrük yetkilileri, bu kez normların dışına çıkarak farklı bir uygulama yaptı. Uyuşturucu olayının duyulmaması talimatı verildi. Haliyle, talimata uyuldu ve olayla ilgili basına bilgi sızmamasına özen gösterildi. Yaklaşık 15 gün önce meydana gelen kaçakçılık olayı da bu yüzden şimdiye kadar gizli kaldı.

Eski basın müşaviri Veysel Filiz, uyuşturucu kaçakçılığından tutuklandı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler