Çene kemiklerini ve görme yeteneğini kaybetmek!

Kuzey ve batı Hindistan eyaletlerindeki yetkililer, hastaneler ölümcül bir mantar enfeksiyonu olan mukormikozun bölgeye hızla yayıldığını bildirerek insanları uyardı. Bu nadir hastalık nedeniyle yaklaşık dokuz kişinin öldüğü bildirilirken, yüzden fazla kişi Delhi ve Ahmedabad’daki farklı hastanelerde tedavi altına alındı. 

“Bu nadir hastalığın ilk raporları, medya da dahil olmak üzere çeşitli ortamlarda yayıldığından beri, daha fazla insan hastanelerle temasa geçti. Şu an itibariyle, sadece Delhi’deki farklı hastanelerde bu siyah mantar enfeksiyonu nedeniyle yüzden fazla kişi tedavi ediliyor”, Dr Manish Munjal Sir Ganga Ram Hastanesi Kıdemli Danışmanı Sputnik’e söyledi.

 Doktorlar, nadiren görülen bu hastalığın erken belirtilerini görmezden gelmenin ölümcül olabileceğini söylüyor.

“Burun tıkanıklığı, gözlerde veya yanaklarda şişme ve burunda siyah kuru kabuklar enfeksiyonun erken belirtileridir. Bu belirtiler, OPD’de derhal biyopsi yapılmasını ve olabildiğince erken antifungal tedaviye başlamasını sağlamalıdır.”, diye bilgilendirdi.

Doktor, kovid olmayan hastalarda da bazı vakalar bulduğunu itiraf etti, ancak enfeksiyonların çoğu kovid hastalarını iyileştirmede bulundu. 

Doktorlar, vakaların sıklığının yanı sıra yüksek hastalık ve ölüm oranlarının daha önce hiç görülmediğini ve endişe verici olduğunu söylüyorlar.

Rajasthan Eyalet Başkanı Ashok Gehlot da eyalet halkını mukoramikoz konusunda uyardı. “Bu hastalıkta beyin dahil vücudun birçok organına zarar verme riski vardır. Gehlot, Bombay ve Ahmedabad’da hastalık için bir uyarı yayınlandı “dedi.

Mukormikoz en yaygın olarak sinüsleri veya akciğerleri etkiler, hastalıktan etkilenen diğer kişiler görme, burun ve çene kemiğini kaybeder.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler