Nijerya’da kayıp öğrencilerin izi bulundu

Nijerya’nın Katsina eyaletinde, Boko Haram tarafından önceki gün kaçırıldığı iddia edilen yüzlerce öğrenciyle ilgili yeni bir bilgi gündeme geldi. Resmi kaynaklar, söz konusu öğrencilerin yerinin tespit edildiğini açıkladı.

Katsina Valisi Aminu Masari, yaptığı açıklamada, eyaletin Kankara bölgesinde Boko Haram tarafından bir yatılı okuldan kaçırılan yüzlerce öğrencinin, komşu eyalet Zamfara’daki ormanlık alanda olduklarını belirlediklerini ifade etti.

Öğrencilerin serbest bırakılması için örgütle müzakere yaptıklarını aktaran Masari, “Yerel güvenlik birimimiz aracılığıyla görüşüyoruz ancak paray üzerinden pazarlık yapmayacağız. Bir vali olarak ilk ve en önemli sorumluluğum, kaybolan öğrencilerin kurtarılmasıdır.” ifadelerini kullandı.

500’den fazla öğrenci

Gelen iddialara göre, Boko Haram üyeleri, 11 Aralık gecesi Katsina eyaletine bağlı Kankara bölgesinde bir yatılı okula saldırı düzenleyerek 500’den fazla öğrenciyi kaçırmıştı.

Nijerya Savunma Bakanı Bashir Salihi Magashi, bölgeyi ziyaret ederek, öğrencilerin çok yakında kurtarılacağı sözünü vermişti.

Bölge halkının, kaçırılan öğrencilerin serbest bırakılması için gösteriye devam ettiği bildiriliyor.

Devlet Başkanı Muhammed Buhari, yaptığı açıklamada, ”Silahlı grubun masum çocuklara düzenlediği korkakça saldırıyı kınıyorum. Güvenlik güçlerimiz silahlı grubu ormanda tespit etti ve operasyon başlatıldı.” ifadelerini kullandı.

Katsina Eyaleti Polis Sözcüsü Gambo İsah da operasyon sırasında bir güvenlik görevlisinin yaralandığını, bölgeye arama kurtarma için ek güvenlik güçlerinin sevk edileceğini söyledi.

Öte yandan, Katsina Valisi Masari, saldırının ardından “eyaletteki tüm yatılı okulların kapatılması” talimatını vermişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler