İran’da ilginç kampanya: Ücretsiz doğalgaz!

İran, gaz tüketimini azaltmak için ilginç bir tasarruf yöntemini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Buna göre nüfusun yüzde 32’sine ücretsiz gaz verilecek.

Güney Pars gaz sahasının 11. etabındaki ilk kuyunun sondajında konuşan İran Petrol Bakanı Bijan Zangane, nüfusun yaklaşık yüzde 95’ine doğalgaz tedarik edildiğini de dile getirerek bu konuda gerçekleştirdikleri faaliyetleri övdü.

İranlı bakan, gaz üretiminin çok zor koşullarda sağlandığını, bu nedenle de tüketimin israf edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, gaz tüketim sınırlarını aşan haneler için para cezalarının öngörüldüğünü belirtti.

İran Petrol Bakanı Bijan Zangane’in gazdaki israf vurgusuna yönelik açıklamasının ardından ülkede dikkat çeken bir karara da imza atıldı.

Kotayı aşmayana ücretsiz doğalgaz

İran hükümetinin kararına göre, 21 Aralık 2020’den itibaren kış aylarında iklime bağlı olarak, 1., 2. ve 3. bölgelerde 200 metreküpten, 4. bölgede 150 metreküpten, 5. bölgede 100 metreküpten az daha az gaz kullanan vatandaşlara, kullandıkları bu miktar fatura edilmeyecek.

Ayrıca 4 Nisan – 6 Kasım tarihleri arasında tüm bölgelerde 45 metreküpün altında gaz kullanan vatandaşlara da ücretsiz gaz verilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler