Uşak’ta peş peşe doğalgaz patlamaları

Görgü tanıklarının ifadesine göre, Uşak’ta dün şehrin iki ayrı noktasında üç evde doğal gaz patlaması meydana geldi. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, bir yaralının taşındığı, bir dairenin yandığı ve vatandaşların panikle sokaklara çıktığı görüldü. Çevre binaların ve araçların da çok büyük hasar aldığı görüntülere yansıdı.

Vatandaşlar, Uşak’ta patlamalardan önceki gün doğalgaz kesintisi olduğunu, şehre gaz verilmesinden sonra da patlamaların yaşanmış olmasına dikkat çekti.

Bugün bir patlama haberi de Kemalöz Mahallesi’nden geldi. 1. Serap Sokak’ta bir apartmanın 3’üncü katında doğalgaz patlaması meydana geldi. Cihan ve Fatma Özer çiftinin patlamada yaralandığı ve sağlık ekipleri tarafından Uşak Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenildi. İtfaiye, polis ve sağlık ekipleri bölgede çalışmalarına başladı.

Uyarı yapılmıştı

Uşak Belediyesi, dün yaşanan patlamaların ardından vatandaşları, “Yetkili personel gelmeden kesinlikle hiç bir vatandaşımızın doğalgaz vermeyi ve kutularda oynama yapmamaları, kombilerdeki vanaları ve şartelleri kapalı tutmaları gerekmektedir” şeklinde uyarmıştı.

Uşak Valiliği’nden olaya ilişkin dün yapılan açıklamada, “Bildiğiniz üzere ilimizde doğal gaz ana boru hattında meydana gelen hasar giderilmiştir. İlimizin tamamına doğal gaz verilmesi için UDAŞ ekipleri görevlendirilmiştir. Bina girişlerindeki servis kutularında kurulum işlemleri, UDAŞ ekipleri tarafından gerçekleştirilmekte ve gerekli kontroller yapılmaktadır. Bu süreçte vatandaşlarımızın ekipler gelmeden herhangi bir işlem yapmamaları önemle rica olunur. Tehlikeye mahal vermemesi için uzman ekipler beklenmeli ve herhangi bir durumda Alo 187 aranmalıdır.” denildi.

Uşak’ta doğal gaz dağıtımını gerçekleştiren UDAŞ Uşak Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada ise, “Şehre gaz tedariki yeniden sağlanırken can ve mal güvenliğiniz için aşağıdaki adımları takip edin. Servis kutusu regülatörlerini kendiniz açmayınız. Ocağınızın açma kapama düğmelerini kapalı tutunuz. Evinizi sık sık havalandırın, şüpheli bir durumda 187 acil çağrı hattını arayın” uyarısı yapıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler