4 günlük sokağa çıkma yasağı

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız.” dedi. Devamında, “Hibe şeklinde vereceğimiz doğrudan esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır. Yıl sonuna kadar yüzde 20’den 10’a indirdiğimiz gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranının uygulama süresini 1 Haziran’a kadar uzatıyoruz. Toplamda 5 milyar lira hibe desteği sağlamayı planlıyoruz. Hazine taşınmazları üzerindeki turizm tesisleri ile deniz turizmi tesislerinin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma ve hasılat payları ile ecrimisillerin ödeme sürelerini başvuru şartı aramaksızın 1 yıl erteliyoruz. Yatırım ortamını iyileştirecek, yatırımcıların tereddütlerini giderecek iklimi güçlendirecek reformları tereddütsüz hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yılbaşında sokağa çıkma kısıtlaması

Erdoğan ayrıca, “Sokağa çıkma yasağı 31 Aralık perşembe günü saat 21.00’den gününden 4 Ocak saat 05.00’e kadar kesintisiz uygulanacaktır.” açıklamasında bulundu.

Vazife malulü sağlık çalışanlarının ailelerine, maaş, ek ödeme, faizsiz konut kredisi, çocuklarına eğitim öğretim yardımı, istihdam hakkından fatura indirimlerine kadar birçok alanda imkan vereceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salgın döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın kadrolarına göre vazife malülü/meslek hastalığı statülerinin hızla sonuçlandırılması sağlanacak.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler