İngiltere’de ilk aşılar bugün başlıyor

Bütün dünyanın gözü İngiltere’de. İngiltere tarihinin en büyük aşılama kampanyasına başlıyor. Pfizer/Biontech aşısına ilk onay veren ülke, ilk uygulamayı da yapacak.

İngiltere tarihinin en büyük aşılama kampanyası olan organizenin startını bugün veriyor. Pfizer / BioNTech aşısı 50 hastanede uygulanacak. İlk parti aşı, Londra’nın güneyindeki bir hastaneye ulaştı.

İlk etapta, 80 yaş üstündekilere ve bazı sağlık çalışanlarına aşı yapılması ve aşılamanın önceden belirlenen yaklaşık 70 hastanede gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

İngiltere, Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen aşıyı geçen hafta içerisinde onaylamıştı.

Başbakan Boris Johnson, “Bugün, İngiltere’nin koronavirüsle mücadelesinde ileriye doğru dev bir adımı atılıyor… Önümüzdeki hafta ve aylarda aşılama programının hızlandırılması planlanırken, bulunduğunuz bölgedeki kurallara uyarak ve temel önlemleri hatırlayarak Covid kış planına uymayı sürdürmeniz çok büyük önem taşıyor” dedi.

İngiltere hükümeti, kısıtlamaların büyük bir bölümünün kaldırılarak, hayatın normale dönmesinin Nisan ayını bulabileceği uyarısı yapıyor.

Sağlık Bakanı Matt Hancock da artık “tünelin ucunda ışık görüldüğünü” belirtti. Hancock, “İleride geri dönüp bugüne, Zafer Günü’ne baktığımızda, bu korkunç hastalıkla mücadelemizde önemli bir anın yaşandığını göreceğiz” dedi.

Aşılar, adı duyulmamış kasabadan geliyor

Belçika’dan İngiltere’ye götürülen aşıların dağıtımına başlandı. Bir çalışan, “İnanılır gibi değil. Açıkçası elimde tutamıyorum çünkü eksi 70 derecedeler. Ancak burada olduklarını, ülkede hatta dünyada aşıya ilk ulaşan yer olduğumuzu bilmek harika. Gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Aşılar Belçika’nın Puurs kasabasından geliyor.

Bugüne kadar adı duyulmamış 17 bin nüfuslu kasaba, coronavirüse karşı mücadelenin merkez üssü haline geldi.

Belçika’nın Antwerp bölgesindeki Puurs kasabası, Amerikan ilaç devi Pfizer’in dünyadaki en büyük üretim tesisine ev sahipliği yapıyor.

İngiltere’ye ilk etapta 800 bin adet Pfizer/BioNTech aşısı teslimatı yapılacak. Toplamda ise 40 milyon adetlik sipariş verildi.

Bu aşıdan iki doz yapılması gerekiyor. Bu da bu aşının 20 milyon kişiye ulaşacağı anlamına geliyor.

Hükümet kaynakları, yılsonuna kadar toplamda 4 milyon dozun teslim edileceğini belirtti. Kalan dozların ise 2021 başında gelmesi bekleniyor.

Pfizer/BioNTech aşısı, ilk dozun yapılmasının ardından 12’nci günden itibaren bağışıklık oluşturmaya başlıyor. İlk dozdan 21 gün sonra ise ikinci dozun yapılması ve 28’inci günde de tam bağışıklığın oluşması öngörülüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler