Can sıkıcı uygulama 1 Aralık’ta son buluyor

İzinsiz e-posta ve SMS gönderimine dair Ticaret Bakanlığı’na gelen şikayetlerin sayısı 500 bini aştı.

Bakanlık da konu ile ilgili bir çalışma başlattı. Ticari elektronik iletilerin yönetimi ve kontrolünü sağlamak amacıyla İleti Yönetim Sistemi’ni (İYS) oluşturdu.  
  
Sistem ticari elektronik ileti onayı alınmasına, reddetme hakkının kullanılmasına ve şikayet süreçlerinin yönetilmesine imkan tanıyacak.

İleti Yönetim Sistemi (İYS) ile onay verilmeyen ticari mesajların gönderimi son bulacak. 
  
1 Aralık 2020 tarihinden itibaren firmalar reklam, tanıtım içerikli telefon mesajı ve elektronik postaları denetimsiz/izinsiz olarak tüketiciye gönderemeyecek.

Artık mesaj sağlayıcılar uğraşmak zorunda

Geçtiğimiz yıllarda getirilen bir düzenleme ile tüketicilerin bu tarz istemedikleri mesajları engelleme hakkı bulunuyordu. Ancak engel için tüketicinin çaba harcaması ve tüm servis sağlayıcılara, bu tarz mesajları istemediğini beyan etmesi gerekiyordu. Çok sayıdaki firmadan gelen mesajların iptalini sağlamak da neredeyse imkansız olduğundan vatandaş mesajlara engel olamıyor ve bu can sıkıcı durumdan tam anlamıyla kurtulamamış oluyordu. 

Yapılan yeni düzenlemey ile, mesajları göndermek isteyen firma, mesaj istemeyen müşteriyi iptal için peşinden koşturamayacak ve sadece istekli müşteri izin verirse bu mesajları gönderebilecek.
 
Öte yandan, firmaların verilerini kaybetmemek için sisteme kayıtlarını, 1 Aralık’a kadar tamamlaması gerektiği de bildiriliyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler