AKP’nin önemli ismi M. İhsan Arslan, Merkez Disiplin Kurulu’na sevkedildi

AKP’den yapılan açıklamada, “AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun 24.11.2020 tarihinde yapılan toplantısında 22 ve 23’üncü dönem Diyarbakır Milletvekili M. İhsan Arslan’ın Merkez Disiplin Kurulu’na sevkine oy birliğiyle karar verilmiştir” denildi.

Arslan, partinin kurulduğu 2001’den beri Erdoğan’a en yakın isimlerden biriydi ve 2015’te AKP’den milletvekili seçilmişti. Arslan hakkında kınama, uyarı, geçici ihraç ya da kesin ihraç kararlarından biri verilebilecek.

Neler yaşanmıştı?

Eski AKP Milletvekili Mehmet İhsan Arslan, 17 Kasım’da BBC Türkçe servisinde yayınlanan söyleşisinde “Parlamenter sisteme geçişin çok uzak olmadığını düşünüyorum” demişti. Arslan, çözüm sürecinin AKP tarafından “Aman ha, bu bizi yakar” denilerek sonlandırıldığını da söylemişti. ”15 Temmuz kimyamızı bozdu bizim. İlk aşamada askeri vesayet vardı, adım atamıyorduk. Ne zaman ki askeri vesayeti ortadan kaldırdık, orada yılana sarıldık. İş birliği yaptık. Onların yargıyı kullanırken kullandığı bütün taktikleri, araçları, biz kullanmaya başladık, can havliyle” ifadeleri ile FETÖ taktikleri kullanıldığı eleştirisini getirmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler