Helak olan Pompei şehrinde yapılan kazılarda külle kaplı 2 yeni cesede ulaşıldı

İtalya’nın Napoli kenti yakınlarındaki Vezüv Yanardağı’nın MÖ 79’da patlamasıyla lavlar altında kalan Pompei Antik Kenti’nde yapılan kazılarda herhangi bir hasara uğramamış küllerle kaplı 2 insan bedeni bulundu.

İtalyan ANSA ajansının haberlerine göre, Pompei’ye bağlı 700 metre mesafedeki Civita Giuliana’da bir villa kalıntısında yapılan kazı çalışmaları sırasında alçı kalıp tekniği sayesinde küllerle kaplanmış 2 insan bedenine ulaşıldı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında ziyaretçilere kapalı olan arkeolojik sitalanında kazılar devam ederken, bulunan cesetlerden birinin kürk giyen 40 yaşında bir asilzadeolduğu, diğerininse yüksek ihtimalle bu asilzadenin 20’li yaşlarındaki kölesi olduğu belirtildi.

Söz konusu keşfin, 2017’de Napoli körfezine hakim bir tepede daha önce bulunan lüks teraslıyapıda gerçekleştiği kaydedildi.

İtalya Kültür ve Turizm Bakanı Dario Franceschini de yaptığı açıklamada, “Bu olağanüstü bir keşif ki Pompei’nin sadece çok sayıda turist için değil, aynı zamanda araştırma ve eğitim için dünyada nedenli önemli olduğunu gösteriyor.” ifadesini kullandı.

Pompei Arkeoloji Parkı Müdürü Massimo Osanna da “Civita Giuliana’daki bu keşif son derece önemli.” yorumunu yaptı.

Pompei ve helak olması hakkında kısa bir bilgi

Yapılan araştırmalarda sonucunda Pompei şehrinin M.Ö 79 yılında Vezüv yanardağının harekete geçmesi sonucu helak olmasıyla birlikte yok olduğudur. Yanardağın şiddetiyle birlikte şehir 6-7 metre derinliğe kadar lavlara gömülmüş, insanlar, hayvanlar ve etrafta bulunan her şey, bir anda taş kesilmiştir. Pompei halkı, dönemin ekonomik ve siyasal olarak en güçlü şehir devletlerinden birine sahipti. Araştırmacılar. şehir halkının Yüce Allah’a karşı büyük bir isyan ve sapkınlık içinde olduğunu, bunun sonucunda can yakıcı bir azapla helak olduklarını belirtiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler