Ermenistan kabinesi dağıldı: Bir istifa daha

Azerbaycan’ın hem masa da hem de sahada kazanmasının ardından Ermenistan’da istifa haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Azerbaycan ordusunun Ağdam’ı ele geçirdiği sıralarda bir istifa haberi daha geldi.

Ermenistan, Dağlık Karabağ’da Azerbaycan’a karşı ağır bir yenilgi alırken bu durum ülkede deprem etkisi oluşturdu. Daha önce Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan görevinden istifa ettiğini duyururken, son olarak Savunma Bakanı David Tonayan da görevinden istifa etti.

Ermenistan’ın 27 Eylül tarihinde Azerbaycan’ın sivil yerleşim yerlerine saldırmasıyla başlayan çatışmalar 44’üncü gününde son buldu. Şuşa’nın da kaybedilmesiyle birlikte yenilgiyi kabul eden Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ve Rusya liderleriyle anlaşarak bölgeden çıkacaklarının garantisini verdi.

Paşinyan bırakmadı

Yapılan anlaşma Ermenistan’da deprem etkisi yaratırken, muhalefet bloğu vatandaşları organize ederek protesto gösterileri başlattı. Gösteriler kapsamında Paşinyan’ın istifası istenirken, başbakan görevinin başında olduğunu vurguladı ve anlaşmayı imzalamasaydı binlerce Ermeni askerinin öleceğini söyledi.

.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler