Tayland’da protesto: Milletvekilleri botlarla kaçtı

Başkent Bangkok’daki Tayland Parlamentosu’nun dışında demokrasi yanlısı ile kraliyet ailesi protestocular arasında arbede yaşandı. Polisin demokrasi yanlısı protestoculara müdahale etmesiyle birlikte binanın etrafındaki kaos büyüdü.

Polis göstericilere ateş açmadığını, uluslararası standartlara uyduğunu açıkladı.

Polisin protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve içinde kimyasallar bulunan tazyikli su kullandığı belirtildi.

Göstericilere öğrencilerin liderlik ettiği, yaklaşık 6 saat süren sokak çatışmalarının ardından protestocuların liderlerinin çağrısıyla dağıldığı açıklandı.

Nehir kenarında parlamentonun etrafının karışmasının ardından milletvekilleri binadan botlara binerek uzaklaştı. 

Olaylarda ikisi öğrenci en az beş kişinin vurulduğu belirtildi. Erawan Acil Sağlık Merkezi, protestolarda toplamda 55 kişinin yaralandığını söyledi.

Tayland’da son zamanlarda düzenlenen hükümet karşıtı protestoların ardından ülkede anayasal reformlar için hazırlanan tasarılar bugün parlamentoda görüşülmeye başlanmıştı.

Ülkede geçen yıldan bu yana devam eden hükümet karşıtı protestolar sonrası anayasal reform talepleri için 7 tasarı hazırlanmıştı.

Anayasa değişikliklerinin, Senato ve Temsilciler Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edilmesi gerekiyor.

Salı günü parlamanetoda milletvekilleri demokrasi yanlısı protestocuların talepleriyle ilgili yasa tasarılarını görüşüyordu. Protestocular çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınan binanın etrafında toplandı.

Polisin müdahaleye başlamasının ardından protestocular hükûmet politikalarıyla alay etmek çin getirdikleri lastik ördekleri kendilerini tazyikli sudan korumak için kullandı. Polis, protestocuların yasaklı bölgeye girdiğini ve bu yüzden müdahalede bulunduklarını belirtti.

Olaylar sürerken, birçok milletvekili ve senatör, parlamentodan çıkmak için binanın arka tarafındaki limandan botlara bindi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler