İmamoğlu’na Kanal İstanbul soruşturması

Özel bir televisyon kanalındaki haber programına konuk olan Meral Akşener, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün konuşmasını çok dikkatle ve ilgiyle izlediğini belirterek şöyle devam etti: 

“Hukuka, adalete yönelik konuşmaları inşallah hayata geçebilir ama bu arada Sayın İmamoğlunu yönelik bir soruşturma açılmış. Kanal İstanbul’a karşı çıktığı için Sayın İmamoğlu devlet projesine karşı çıktığından develete karşı durmak ve bölücülükle suçlanıyor. Ekonomik bir proje bu, iktitadara göre ‘çılgın proje’, bize göre korkunç proje.”

Program sunucusu Küçükkaya’nın “Bundan emin misiniz” sorusu üzerine Akşener, İmamoğlu’nun soruşturma açıldığına dair bilgiyi kendisiyle paylaştığını belirterek şunları söyledi: “O konuyla (Kanal İstanbul) ilgili vatandaşı bilgilendirdiği için soruşturma açıldı. Soruşturmanın özeti şu: ‘Devletin projesine karşı çıkmak suretiyle bölücülük yapmak.’ ”

İBB Sözcüsü Ongun doğruladı

İBB Sözcüsü Murat Ongun da şahsi Twitter hesabından, Akşeneri’in açıklamasının doğru olduğunu belirterek şunları yazdı: 

“T.C. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında ‘2Ya Kanal Ya İstanbul’, ‘Kanal İstanbul’a Kimin İhtiyacı Var’ afişleri ile ilgili olarak inceleme başlatıldığı tebliğ edilmiştir. Bu inceleme kapsamında afişlerin Anayasa’nın 104., 123. ve 127. maddelerinde belirtilen ‘İdarenin bütünlüğü ilkesine ve devlet politikasına kamu kaynağı kullanılarak muhalefet edilmesinin mümkün olmadığı’ iddialarıyla yazılı ifadesinin 7 gün içinde verilmesi istenilmiştir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler