Boris Johnson’ın tartışmalı danışmanı görevi bıraktı

Bu hafta Başbakanlık Konutu olan Downing Caddesi Numara 10’da bir güç mücadelesi yaşanmış, Başbakan’ın İletişim Direktörü Lee Cain de görevi bırakmıştı. Lee Cain’in Çarşamba günü görevi bıraktığının açıklanmasının ardından uzun süredir yakın çalışma arkadaşı olan Cummings’in de ayrılacağı konuşulmaya başlamıştı.

Perşembe günü Cummings’in yıl sonuna kadar görevi bırakacağı açıklanmıştı. Ancak BBC’nin aktardığı bilgiye göre, Cummings gün içinde Başbakan Johnson’la görüştü. İkili, Cummings’in görevi hemen bırakmasının daha doğru olacağına karar verdi.

Cummings’in cuma akşam saatlerinde 10 Numara’dan elinde eşyalarının olduğu bir koliyle ayrıldığı görüntülendi.

Boris Johnson’ın politikaları üzerindeki büyük etkisi nedeniyle kimilerince “perde arkasındaki başbakan” olarak tanımlanan Cummings, 2016’da İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması kararının verildiği referandumda Brexit kampanyasının ve koronavirüs salgınına karşı sürü bağışıklığı fikrinin mimarıydı.

Kariyeri boyunca birçok tartışmanın odağında yer alan Cummings, Mart ayında koronavirüs salgını nedeniyle uygulamaya konulan kısıtlamalar sırasında yaptığı seyahatle ülkenin gündemine oturmuş ve birçok kesimin tepkisini çekmişti.

Cummings, tüm ülkede koronavirüs konusunda en sıkı önlemlerin ilan edildiği dönemde, Londra’daki evinden çıkıp 424 kilometre mesafedeki Durham’a, ailesinin evine gitmişti.

Başbakan Boris Johnson, o dönem hükümetin kendi koyduğu kuralları çiğnemekle suçlanan Cummings’i görevden alma çağrılarını reddetmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler