Afganistan’da yine kanlı saldırı; 18 asker öldü, 20 asker yaralandı

Kunduz İl Şura Başkanı Muhammed Yusuf Ayyubi, yaptığı açıklamada, militanların, İmam Sahip ilçesindeki Bala Hisar askeri üssüne saldırı düzenlediğini söyledi. Ayyubi, saldırıda 12 güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiğini, 11’inin yaralandığını ifade etti. Saldırıda en az 7 Taliban militanı da öldürüldü.

Kunduz İl Şura Başkanı Muhammed Yusuf Ayyubi, basına yaptığı açıklamada, militanların, İmam Sahip ilçesindeki Bala Hisar askeri üssüne saldırı düzenlediğini bildirdi. Ayyubi, saldırıda 12 güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiğini, 11’inin yaralandığını ifade etti. Saldırıda en az 7 Taliban militanı da öldürüldü.

Kabil’de bomba yüklü araçla intihar saldırısı

Diğer yandan gün içerisinde başkent Kabil’de de bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık Aryan, Kabil’in batı girişinde güvenlik noktasını hedef alan saldırıda 2 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini, dört güvenik görevlisinin de yaralandığını dile getirdi. Saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı. Ancak Afgan yetkililer, saldırıdan Taliban üyelerini sorumlu tuttu.

Araçtaki bombanın patlatılması sonucu 4 asker öldü

Diğer bi saldırı ise başkent Kabil’in batısındaki Pağman ilçesinde meydana geldi. Savunma Bakanlığı, Pagman’da bir araca yerleştirilen bombanın infilak ettirilmesi sonucu 4 askerin yaşamını yitirdiğini, 5’inin de yaralandığını aktardı. Bu saldırıyı da henüz üstlenen olmadı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler