Macron: Ermenistan’ın yanındayız

Macron, Ermenistan’ın yanında olduklarını belirterek Dağlık Karabağ için Erivan’a insanı yardım göndereceklerini söyledi.

Fransa’daki Ermenileri temsil eden bir delegasyonu Elysee Sarayı’nda ağırlayan Macron, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştüğünü ve “Dağlık Karabağ’daki tüm taraflar için adil, kalıcı ve kabul edilebilir bir siyasi çözüm oluşturmaya hazır olduğunu” ifade etti.

Macron ayrıca Fransa’nın, tarihi dostu Ermenistan’ın yanında durduğunu dile getirdi.

Toplantıya katılanlar arasında Ermenistan’ı destekleyen STK’lar ile ünlü şarkıcı Charles Aznavour’un oğlu Nicolas Aznavour ve dünya şampiyonu futbolcu Youri Djorkaeff gibi isimler vardı.

Sık sık Fransa’nın Ermenistan’ın yanında olduğunu söyleyen Macron, Dağlık Karabağ çatışmasında imzalanan ateşkesten sonra Ermenistan’a tıbbi bir misyon gönderme kararı almıştı.

Ermenistan ve Azerbaycan arasında eylül ayında başlayanve altı hafta süren çatışmalarda bin 400’den fazla kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Rusya’nın arabuluculuğunda yapılan ateşkes anlaşması, uluslararası alanda Azerbaycan’ın bir parçası olarak tanınan ancak etnik Ermenilerin işgal ederek yaşadığı Dağlık Karabağ ve çevresindeki askeri harekatı durdurdu. Anlaşmaya göre, bölgeye 2 bin Rus barış gücü askeri yerleştirilecek.

Dağlık Karabağ, 1994’teki kanlı baskından bu yana Ermenistan tarafından desteklenen etnik Ermeni güçlerinin işgali altında bulunuyordu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler