Londra’da polis karakoluna saldırı girişimi

İngiltere’nin başkenti Londra’nın kuzeyindeki Enfield bölgesinde bir kişi aracıyla polis karakolunun kapısını tahrip ettikten sonra benzin dökerek ateşe verdi.

Olay akşam yerel saat ile 19:00 sıralarında Kuzey Londra’nın Edmonton bölgesinde meydana geldi. Görgü tanıklarının verdiği bilgi ve sosyal medyada yapılan paylaşımlara göre, bir kişi önce aracıyla Edmonton Polis Karakolunun giriş kısmına çarptı. Daha sonra aracından inerek trafiği durduran saldırgan, beraberinde getirdiği yanıcı maddeyi yola dökerek ateşe verdi. Karakolda bulunanların müdahale edemediği saldırgan olay yerine intikal eden polis ekipleri tarafından yere yatırılarak gözaltına alındı.

Olay anına ait sosyal medya paylaşımları kısa sürede binlerce görüntülenme aldı.

Londra emniyetinden yapılan açıklamada ise, yerel saatle 18:58’de Edmonton karakoluna bir aracın çarptığı, bir kişinin olayla ilgili gözaltına alındığı bilgileri yer aldı.

Polisin söz konusu araçla ve olayla ilgili incelemesinin sürdüğü belirtildi.

Londra polisi, olayın bir terör saldırısı olarak değerlendirilmediğini açıkladı.

Ambulans ve itfaiye görevlilerinin de olay yerinde hazır bekletildiği açıklanırken, polis merkezinin tahliye edildiği kaydedildi.

Sosyal medyada olay yerinde kaydedildiği belirtilen görüntülerde bir otomobilin karakol binasının girişine çarptığı görülüyor.

Olay yerinde bir dükkan işleten görgü tanığı Oğur Mazlum, aracın karakola çarptığı ana tanıklık etmiş. Eşi Şerife Mazlum, “Benimle telefonla konuştuğu sırada aniden ‘Telefonu kapatmam lazım’ dedi ve o sırada araba karakola girmeye çalıştı” sözleriyle kocasının tanıklığını aktardı.

34 yaşındaki Mazlum, aracın içindeki kişinin binanın içine girmekte ısrarcı olduğunu ancak karakolun cam kapısının kırılmadığını söyledi.

Görgü tanıklarının anlatımına göre, aracın içindeki şahıs karakola çarpmasının ardından araçtan benzin bidonuyla çıktı ve yola döktüğü benzini ateşe verdi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde de yerdeki benzini ateşe veren şahsın polis tarafından gözaltına alındığı görülüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler