Yunanistan’da başrolünde FETÖ’cülerin olduğu komedi

Yunanistan’ın başkenti Atina’da polis, kenar semtlerden biri olan Kolono’da devriye gezerken şüphe üzerine üç kişiyi kimlik kontrolü yapmak amacıyla durdurdu. Şahıslar gayet olağan bu kontrole herhangi bir mukavemet göstermeden kimliklerini ibraz ederek mukabelede bulundu. Ancak polisler çok geçmeden bir gariplik olduğunu anladılar ve kimliklerin sahte olduğunu tespit ettiler.

Polislerin kimliklerden şüphelenmesinin ve sahtekarlığı kolaylıkla tespit edebilmesinin nedeni, söz konusu sahte kimliklerden birinin Yunanistan’ın en sevilen komedyenlerinden Thanasis Vengos adına tanzim edilmiş olmasıydı. Haliyle polis, ülkede çok bilinen bir kişinin bilgilerini kullanarak sahte kimlik basma fikrini hayata geçiren yüksek zeka seviyesine sahip kişileri derhal tutukladı ve emniyete götürdü. 

İki polis bir de öğretmen

Şahısların Türkiye’den iltica etmiş FETÖ’cüler oladuklarının tespiti gecikmedi. Tutuklanan FETÖ’cülerden 2’si ifadelerinde Türkiye’de polis, diğeri ise öğretmen olduğunu belirtti.

Geçen eylül ayı sonunda yine Atina’da sahte pasaportla yakalanan 5 FETÖ’cünün cep telefonlarında, 450-500 kişi için hazırlanmış sahte pasaport dokümanları bulunmuştu. Her iki olay da Yunanistan’daki FETÖ’cüler arasında sahte kimlik ve pasaport tanzim eden bir çetenin bulunduğunu gösteriyor.

FETÖ-PKK aynı gemide

Yunanistan’da salı gecesi de FETÖ ve PKK üyeleri aynı tekneyle İtalya’yla kaçarken yakalanmıştı. ‘Nemo’ adlı balıkçı teknesiyle Yunanistan’dan İtalya’ya geçmek isterken Zakinthos adası açıklarında motorun arızalanması üzerine yardım istemek zorunda kalan ve yakalanarak, Mora (Peloponez) Yarımadası’ndaki Katakolo Limanı’na getirilen 20 FETÖ’cü ve 10 PKK’lı serbest bırakıldı. Aralarında FETÖ’cü polislerin de bulunduğu 30 kişinin, daha önce Yunanistan’dan iltica talebinde bulundukları ve ülke içinde geçici serbest dolaşım belgeleri taşıdıkları gerekçesiyle serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Polisin soruşturmasında şu yeni detaylar da ortaya çıktı:

‘Nemo’ balıkçı teknesinde birlikte seyahat eden FETÖ’cü ve PKK’lıların önemli bir bölümü, geçen eylül ayında da yine İtalya’ya gitmek isterken Girit Adası açıklarında yakalanmıştı. Bu grubun İsveç ya da Kanada’ya gitmek istediği öne sürülüyor.
Teknede yakalananlardan biri olan ve gazeteci olduğunu iddia eden Azad isimli PKK’lının “Aramızda bir milletvekili var” iddiası ise henüz doğrulanmadı.İddia Türk kamuoyunda da yankı bulmuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler