Biden adım adım zafere

ABD başkanlık seçimlerinde oy sayımına ilişkin tartışmalar sürüyor. Georgia, Kuzey Carolina, Arizona, Nevada ve Pennsylvania’dan çıkacak sonuçların belirleyici olacağı seçimde kazanan henüz belli değil.

Önümüzdeki dört yıl boyunca Amerika Birleşik Devletleri’ne Cumhuriyetçi Partili Donald Trump mı yoksa Demokrat aday Joe Biden mı başkanlık edecek? 3 Kasım günü yapılan seçimlerin üzerinden üç gün geçti; ülkenin yeni başkanının kim olacağı henüz netleşmiş değil. 

Ancak son gelen bilgilere göre Biden kritik eyaletlerden Georgia’da önde götürüyor, Pensilvanya’da da çok küçük bir farkla önde. Toplamda ise 214’e karşı 264 delegeyle Biden, 270 delegelik ipi göğüslemeye çok yakın.

Posta yoluyla kullanılan oylarda hile yapıldığını iddia eden Trump, bazı eyaletlerdeki seçim sonuçlarını yargıya taşırken Biden’ın ise henüz oy sayımı sürmesine rağmen bugüne kadarki tüm başkan adaylarından daha çok oy aldığı görüldü.

Öte yandan, iki tarafın da ülke genelinde düzenlediği eylemlerde gerilim dozu yüksek.

Aslında Trump’ın hile yapılıyor iddiası temelsiz bir iddia olarak görülüyor zira posta yoluyla gelen oylar yeni sayılıyor ve sonucun değişmesi, başlangıçta önde olduğu yerlerde Trump’ın geri düşmesi olası bir durum.

Kendi partisinin senatöründen Trump’a tepki

Cumhuriyetçi Parti’nin önde gelen isimlerinden Pennsylvania Senatörü Pat Toomey, Başkan Donald Trump’ın Demokratların seçimi “çalmaya” çalıştığı yönündeki ‘temelsiz’ iddiasını destekleyecek hiçbir kanıt görmediğini ve başkanın sözlerini “çok rahatsız edici” bulduğunu dile getirdi. Oy sayımının devam ettiği Pennsylvania, seçimlerinin ardından kilit eyalet konumunda bulunuyor. 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler