İBB ve Fatih zabıtaları tekme tokat birbirine girdi

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)  ile AK Parti ilçe belediyeleri arasındaki gerilim herkesin malumu. Gerek İBB Meclisi’nde gerek yetkililerin açıklamalarında kamuoyuna yansıyan gerginlik, bugün yaşanan kavgayla sokaktaki ekiplere de sıçradı ve bu nahoş durum gözler önüne serildi. 

Fatih Camii’nin Cenaze Kapısı’nın önünde bulunan alan bir süredir Fatih Kur’an Kursu tarafından otopark olarak işletiliyordu. Ancak İBB’nin kararıyla bu alanın İSPARK olarak kullanılmasının önü açıldı.

Yakın çevrede günlük sirkülasyonu yüksek olan kafe ve restaurant gibi işletmelerin bulunduğu bölgede rant hayli yüksek. Bu sebeple otopark alanı hatta kaldırım kenarları bile paylaşılamıyor. 

İBB ekipleri bugün öğle saatlerinde Fatih Camii’ne gelerek alana İSPARK tabelası asmak istedi ancak Fatih Belediyesi ekiplerinin müdahalesiyle karşılaştı.

Fatih Belediyesi ise, buranın kültürel etkinliklerin de yapılacağı bir alan olması için çalıştıklarını vurgulayarak otopark işletmesini devretmeye yanaşmıyor .

Bu çekişme sonrası İBB’nin bölgede yetkisi olmadığını söyleyen Fatih Belediyesi zabıtalarıyla İBB ekipleri arasında tartışma başladı. Sözlü tartışma bir süre sonra sokak kavgasına dönüştü. Vatandaşa hizmet için var olan ekipler, vatandaşın gözü önünde birbirine girdi.

Çevredeki bir restoran işletmecisi, “Masa ve sandalyelerimizi de kavgada kullanmak istediler” ifadesiyle kavganın şiddetini anlattı.

Yetkinin kendilerinde olduğunu söyleyen bir Fatih Belediyesi çalışanının, “Ben Ekrem İmamoğlu’nu tanımam, Ergün Turan’ı (Fatih Belediye Başkanı) tanırım” ifadeleri ise yetki anlaşmazlığının şifrelerini veriyordu adeta.

İBB, ana arter ve meydanlarda yetkinin tamamen kendilerinde olduğunu, ilçe belediyelerin yetki gaspında bulunduğu ileri sürüyor. Ama ilçe belediyeleri aynı kanaatte değil.

İlçe belediyesi, Fatih Camii ve çevresindeki alanların ana arter olmadığını ve sorumluluğun kendilerinde olduğunu, İBB’nin buraya karışamayacağını belirtiyor. 

Yaşanan kavgaya, vatandaşların da tepki gösterdiği anlar kameralara yansıdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler