PKK’nin saldırısına kınama

Yapılan açıklamada, PKK’nin Peşmerge Güçleri’ne yönelik saldırısı sert bir şekilde kınandı.

PKK’nin Çemanke Kasabası sınırında Peşmerge Güçleri’ne yönelik düzenlediği saldırıda bir Peşmerge’nin öldüğü, 2 Peşmerge’nin yaralandığı kaydedildi.

Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nden yapılan açıklamada, “Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi, Kuzey Irak Kürdistan halkının meşru bir siyasi statüsüdür. Peşmerge Güçleri Kuzey Irak Kürdistan halkı ve toprağının koruyucusudur. Bu şekildeki her saldırı bütün Kuzey Irak Kürdistan toprağına yönelik saldırıdır” denildi.

Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi’nin güvenliğinin bozulmasına müsamaha gösterilmeyeceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“4 Kasım 2020 Çarşamba günü Bakanlar Kurulu, Başbakan Mesrur Barzani’nin başkanlığı ile ve Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani’nin katılımı ile bu haftanın olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıda PKK güçlerinin bu gün Duhok’a bağlı Çemanke’deki Peşmerge Güçlerine gerçekleştirdiği saldırısı değerlendirildi. Kürdistan Bölgesi Kürdistan halkının siyasi ve meşru statüsüdür. Peşmerge Güçleri ise Kuzey Irak Kürdistan halkının ve topraklarının koruyucusudur. O yüzden bu tür saldırı bütün Kuzey Irak Kürdistanı’na yönelik saldırıdır.

Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi Hükümeti kardeş kavgasına karşı olup, aynı zamanda bu tür saldırıları kırmızı çizginin aşılması olarak nitelendirmektedir. Bugünkü, PKK’nin Peşmerge Güçleri’ne saldırısını da şiddetle kınıyor ve saldırıyı Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi ve meşru kurumlarına karşı taciz olarak görüyoruz. Bu çerçevede Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi Hükümeti olarak güvenliğin bozulmasına izin vermeyiz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler