ABD’de tansiyon yüksek: Beyaz Saray yakınında çatışma çıktı

Dünyanın en büyük siyasi ve ekonomik gücü Amerika Birleşik Devletleri’ni (ABD), önümüzdeki dört yıl boyunca kim yönetecek? Cumhuriyetçi Donald Trump mı yoksa Demokrat Joe Biden mı? Amerikalılar, yeni başkanlarını seçmek için sandık başına gitti. Açıklanan ilk sonuçlara göre Joe Biden fazla delege sayısı ve toplam oyda önde görünüyor ancak Donald Trump, Florida ve Teksas gibi kritik eyaletleri kazandı.

Her iki lider seçim sonuçlarıyla ilgili ilk konuşmasını yaptı. Biden taraftarlarına sabırlı olmalarını, seçimi kazanacaklarını söylerken, Donald Trump Kuzey Carolina’da oy sayımının bir anda durduğunu belirterek seçimlere hile karıştırıldığını iddia etti ve Yüksek Mahkemeye gideceklerini belirtti.

Delege yarışında durum çok yakın

Oy sayımı devam ederken, güncellenen son verilere göre yapılan tahminlere ve bazı anketlere dayandırılan, henüz resmi olmayan sonuçlara göre Biden’ın 238, Trump’ın 213 delegesi bulunuyor.

4 yıl önce Trump’ın kazandığı kritik eyaletlerde Biden’ın ipi göğüslediği izlenimi var.

Ocasio-Cortez: Trump’ın erken zafer iddiası tehlikeli

ABD’li Demokrat siyasetçi Alexandria Ocasio-Cortez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Trump’ın zafer ilanını eleştirdi ve “Donald Trump’ın erken zafer iddiaları gayri meşru, tehlikeli ve otoriterdir. Oyları sayın. Sonuçlara saygı gösterin” ifadelerini kullandı.

Pensilvanya Valisi: Henüz sayılmayı bekleyen 1 milyondan fazla oy var

Trump’ın zafer açıklamasını yanıtlayan Pensilvanya’nın Demokrat Valisi Tom Wolf, eyalette henüz sayılmayı bekleyen 1 milyondan fazla oy olduğunu açıkladı. Wolf, “Pensilvanyalılara her bir oyu sayacağımıza söz verdim ve öyle de yapacağız” dedi.

Beyaz Saray yakınlarında çatışma

Seçim yarışı oyların sayılmaya başlamasıyla iyice kızışmışken sokaklarda da tansiyon yükseliyor. Beyaz Saray yakınlarında bulunan BLM Plaza’da toplanan Black Lives Matter (Siyah hayatlar değerlidir) hareketi üyeleri ile polis arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor. Bunun yanında, BLM aktivistlerinin çevredeki bir siville de kavga ettikleri görüldü.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler