Hamaney: Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarını iade etmesi gerekir

Hamaney, Dağlık Karabağ’daki çatışmanın son bulması için “Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarını iade etmesi” gerektiğini söyledi.

Hz. Muhammed’in (sav) doğum yıl dönümünde devlet televizyonunda konuşma yapan Hamaney, “İki komşumuz arasındaki savaş acı bir hadisedir. En kısa zamanda sona ermelidir. Azerbaycan’ın tüm toprakları işgalden kurtarılmalı, Ermenilerin de güvenliği korunmalıdır” dedi.

Dağlık Karabağ’da, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalara değinen Hamaney, iki ülke arasındaki çatışmaların bölgenin güvenliğine de tehdit oluşturduğunu söyledi.

Hamaney, “İki komşumuz arasındaki savaş acı bir hadisedir. En kısa zamanda sona ermelidir. Azerbaycan’ın tüm toprakları işgalden kurtarılmalı, Ermenilerin de güvenliği korunmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Çatışmaların durdurulması gerektiğini vurgulayan Hamaney, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bunun temel koşullarından biri, Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarını iade etmesidir. Bu kesinlikle yapılmalı ve uluslararası hukukta belirtilen sınırlara riayet edilmelidir. Uluslararası sınırlar işgal edilmemeli ve teröristler de sınırlarımıza yaklaşmamalı. Bunlar sınırlarımıza yaklaşırsa gereği yapılacak.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler