Gazeteci Robert Fisk hayatını kaybetti

Gazeteci Robert Fisk, İrlanda’nın başkenti Dublin’deki evinde geçirdiği felç sonucu vefat etti. 

Irish Times gazetesindeki habere göre Fisk, Cuma günü felç geçirdiği şüphesiyle evinden hastaneye kaldırıldı ve Cumartesi günü hastanede öldü.

Kaleme aldığı spekülasyon içeren haberleriyle bir döneme damgasını vuran Robert Fisk, İngiltere’nin en meşhur gazetecilerinden biri olarak gösteriliyordu. New York Times gazetesi tarafından 2005 yılında “Britanya’nın muhtemelen en meşhur dış haber muhabiri” olarak tanımlanan Fisk, The Independent için yazmaya devam ediyordu.

Ortadoğu uzmanı olarak anılan Robert Fisk, 74 yaşındaydı.

40 yıldan fazladır Ortadoğu üzerine araştırmalar yapan Fisk, Suriye ve Lübnan’daki iç savaşları, İran-Irak savaşını, Sovyetler’in Afganistan’ı işgalini, Cezayir’deki iç savaşı, Saddam Hüseyin yönetimindeki Irak’ın Kuveyt’i işgalini, Bosna ve Kosova savaşlarını, ABD’nin 2003 yılında Irak’ı işgalini ve 2011 yılındaki Arap Baharı’nı yakından izledi, birçok haber yaptı, konuyla ilgili analiz ve kitap yazdı. 

Özellikle Suriye iç savaşının başladığı dönemden bu yana Baas rejimi yanlısı yazılarıyla gündem olan Fisk, El-Kaide’nin eski lideri Usame bin Ladin ile de 1994-1997 arasında üç defa röportaj yapmıştı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler