Fransa’da karşı cins doktor istemeyene hapis cezası

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ‘La Voix du Nord’ isimli Fransız gazetesine verdiği röportajda, Fransa’nın şu anda kültürel bir savaşın ortasında olduğunu söyledi.

“Herkes, toplumun bekçisi olabilir. Tüm Fransız halkının, terörü savunan bir konuşma duyduğunda, sosyal medyada bir paylaşım gördüğünde uyanık olmasında ısrar ediyorum.” diye sözlerine devam eden Darmanin, terör safsatalarıyla İslam düşmanlığını sürdürdü.

Darmanin, radikal olarak tanımladığı unsurlarla mücadele kapsamında Fransa’nın sınır kontrollerinde sertleştireceğini belirterek nereye saldıracağını şaşırdığı sözlerine şöyle devam etti:

“Gelecek haftalarda daha fazla sınır dışı işlemleri olacak. Elimiz titremeyecek. İki hafta içerisinde Fransa’da İslamofobi’yle Mücadele Kollektifi’nin (CCIF) feshi Bakanlar Kuruluna sunulacak. Şu anda yaklaşık 50 dernek, olası fesih istemiyle devlet birimleri tarafından inceleniyor.”

“Karşı cinsiyetten doktoru reddederek ayrımcılık suçu işleyene 5 yıla kadar hapis”

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ilan ettiği ayrımcılıkla mücadele yasasını, Macron ile yeniden değerlendirdiklerini ifade eden Darmanin, ”Yasa kapsamında karşı cinsten bir doktor tarafından tedavi edilmeyi ya da karşı cinsten bir öğretmenden ders almayı kabul etmeyen kişiler ayrımcılık suçu işlemiş sayılacak ve yargılanacak” dedi.

Darmanin, “Bu suçu işleyenler, 5 yıla kadar hapis ya da 75 bin euro parayla cezalandırılabilecek.” dedi.

Şaşırtıcı olmayan şekilde, Darmanin’in ayrımcılık suçu olarak tanımladığı ve bir kişilik hakkı olan bu tercihler, Fransa Sağlık Bakanlığı resmi sitesinde yer alan “Yasalar her hastaya, doktorunu özgürce seçme hakkını veriyor.” ifadesiyle çelişiyor.

Kirli emellerine ulaşmak adına her yolu mübah gören aşağılık zihniyet, bayat oyunlarıyla saldırarak saplandığı bataklıkta boğulmaya adım adım ilerliyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler