ABD’de iç savaş korkusu: Dünya devi reyonları boşalttı

Amerika Birleşik Devletleri’nin dev market zinciri Wallmart, 3 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimine çok az bir süre kala Philadelphia’da bir siyah Amerikalının polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından başlayan protesto ve yağma eylemleri üzerine tüm mağazalarındaki silah ve mühimmat reyonlarını boşalttı.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin haberine göre, mağazalarının çoğunda silah satan Wallmart, sivil itaatsizlik ve sonrasında başlayacak iç karışıklık riskine karşı birtakım önlemler aldı.

Yağmalama ve hırsızlık ihtimaline karşı tüm mağazalarındaki silah ve mühimmatları reyonlardan kaldıran Wallmart, bu uygulamanın geçen birkaç yılda da yapıldığını, kararın çalışanlar ve müşterilerin güvenliği için alındığını kaydetti.

Wallmart, müşterilerinin talep etmeleri durumunda silah satın alabileceklerini sadece bilahların rahatlıkla ulaşılabilir reyonlardan kaldırıldığını belirtti.

Market zinciri, siyah Amerikalı George Floyd’un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından da benzer bir karar alarak mağazalarındaki silahları toplatmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler