ABD’den o ülkeye binlerce tonluk bomba hediye

ABD, Ortadoğu’da İran ve Hizbullah’a karşı güvenliğini sağlamlaştırması için İsrail’e destek vermeye devam ediyor. ABD ve İsrail medyasında geçen habere göre, dünyada sadece ABD ordusunun envanterinde bulunan hassas güdümlü bombanın, İsrail’e verilmesi için ABD Kongresin’den iki üye, bir yasa tasarısı sunmayı planladığı aktarıldı.

Binlerce tonluk bomba

Yasa tasarısı ABD Kongresinde geçerse, 14 bin kiloluk bomba, İsrail’e verileceği belirtidi. “Sığınak Yok Eden Bomba” (Bunker Buster) olarak anılan ve nükleer başlığa sahip olmayan bu bomba, en dayanıklı sığınakları bile imha ettiği ifade edildi.

En dayanıklı sığınakları dahi imha ediyor

Tasarıyı sunmak üzere olan her iki kongre üyesinin ABD’nin müttefiki İsrail’in İran ve Hizbullah’a karşı önlem alması gerektiği için söz konusu hassas güdümlü bombanın verilmesinin karar verildiği belirtildi. Çok güçlü olan bombanın, İran’ın herhangi bir nükleer santralini yok edebileceği ifade edilirken bombanın sadece ABD Ordusu tarafından kullanıldığı belirtildi. “Sığınak Yok Eden” adlı bombanın, dayanıklı en sağlam sığınakları bile yok edebildiği aktarıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler