”O ülkede yoğun bakım kapasitesi doluyor”

Haftalık vaka sayılarının günlük ortalamasını yayımlayan ilgili kurumun verilerine göre, 11,4 milyon nüfuslu ülkede 16-22 Ekim tarihleri arasında günlük ortalama yeni vaka sayısı 12 bin 491’e ulaştı.

20 Ekim’de ise bugüne kadarki en yüksek günlük koronavirüs vaka sayısı kaydedildi. Salgının başladığı tarihten bu yana kaydedilen toplam vaka sayısı ise 321 bin 31’e, yaşamını yitirenlerin sayısı 10 bin 810’a çıktı.

Hastanelerin doluluk oranı da vakaların artmasıyla birlikte alarm veriyor. Ülke genelindeki hastanelerde 4 bin 827 kişi Covid-19 tedavisi görüyor, bunların 757’si yoğun bakımda bulunuyor.

Belçikalı yetkililer halkın alınan tedbirlere uyması yönünde sürekli çağrıda bulunuyor.
Belçika Kriz Merkezi Sözcüsü Yves Van Laethem, “Bu haftanın sonuna kadar yoğun bakımdaki hasta sayısı bini geçecek. Eğer davranış şekillerimizi değiştirmezsek iki haftada yoğun bakımda maksimum kapasitemiz olan 2 bin sayısını göreceğiz.” dedi.

Van Laethem, günde ortalama 80 bin test yapıldığını, yaklaşık her 5 testten birinin pozitif çıktığını ifade ederek, sadece gençler değil yaşlılar arasında da vaka sayısı arttığı için hastanelerdeki doluluğun yükselme trendinde olduğunu belirtti.

Okullar online olarak devam edecek
Belçika’da eğitim alanında da bazı tedbirler alındı. Fransızca konuşulan bir bölgede üniversiteler ile ortaokulların 3. sınıfları ve orta öğretim öğrencilerinin tamamı için uzaktan eğitime geçilmesi kararı verildi. Flaman bölgesindeki üniversitelerde henüz uzaktan eğitime ilişkin karar açıklanmadı.

Ayrıca okulların yaptığı geziler ile 12 yaş üstündeki çocukların gittiği kurslar, okul dışındaki çok sayıda aktivite iptal edildi. Anaokulları ve ilkokullarda yüzyüze eğitim düzeni ise devam edecek.

Bunlara ek olarak gelecek hafta başlayacak olan1 haftalık okul tatili uzatıldı. Öğrenciler 9 Kasım yerine 12 Kasım’da ders başı yapacak. Ancak tatilin daha da uzatılabileceği ifade ediliyor.

Belçikada’ki önlemler
Belçika, vaka sayısı bakımından Avrupa genelinde Çekya’dan sonra en kötü durumda bulunan ülke. Ülkenin federal ve bölgesel hükümetleri, vaka artış hızını kesmek için geçen hafta içinde birtakım tedbirler açıkladı.

İlk etapta 4 hafta sürmesi planlanan tedbirler çerçevesinde başkent Brüksel ve Valon bölgesinde 22.00 ile 06.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlanması, ülke genelinde restoran, eğlence mekanlarının kapatılması, tüm mağazaların aynı saatte 20.00’de kapanması, profesyonel olmayan spor müsabakalarının iptal edilmesi, mümkün olan işlerde evden çalışma zorunluluğu, bazı bölgelerde açık ve kapalı tüm alanlarda maske zorunluluğu gibi uygulamalar yer alıyor.

Ayrıca Brüksel bölgesinde ibadet edilen yerlerin geçici olarak kapatılması, cenaze törenlerine sadece 15 kişinin katılması zorunluluğu, spor tesislerinin kapatılması, sinema, müze, sergi salonu gibi toplu yerlerde kültürel faaliyetlerin ertelenmesi gibi ek tedbirler alındı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler