ABD’de şirketler aşı çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor

ABD medyasında çıkan haberlere göre , ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından iki firmaya da aşı çalışmalarını sürdürmesi için yeşil ışık yakıldığı kaydedildi.

Çalışmaların durdurulmasına sebep olan, deneklerde ortaya çıkan semptomların, FDA bağımsız araştırma komitesi tarafından yapılan incelemeler sonucunda  Covid-19 aşısından kaynaklanmadığı testip edildi.

AstraZeneca CEO’su Pascal Soriot, “Dünya çapında klinik deneylerin yeniden başlatılması harika bir haber çünkü bu korkunç pandemiyi yenmeye yardımcı olmak için bu aşıyı geliştirme çabalarımıza devam etmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

AstraZeneca firmasının Oxford Üniversitesi ile ortak yürüttüğü çalışma, Covid-19 virüsüne karşı 2. faz aşı denemelerinde Eylül ayında deneklerden birinde ortaya çıkan nörolojik sorun sebebiyle ABD’de durdurulmuştu.

Kozmetik ve hijyenik ürünlerin yanı sıra tıbbi malzeme ve ilaç üreticisi Johnson and Johnson da 12 Ekim’de, Covid-19 aşı denemelerinde deneklerden birinin hastalanması sonucunda çalışmalara ara verdiğini duyurmuştu.

Johnson and Johnson, 5 Ağustos’ta, 100 milyon dozluk Covid-19 aşısının üretimi ve teslimi için ABD hükümetiyle 1 milyar dolarlık anlaşma imzalamıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler