Floyd’un kefaletle serbest kalan katiline yöneltilen suçlama ağırlaştı

Amerika Birleşik Devletleri’nde siyahi vatandaş George Floyd’un, gözaltı sırasında boynuna bastırılarak öldürülmesi sonrası büyük protestolar yaşanmıştı. Özellikle siyahi vatandaşlar üzerinde yoğunlaşan polis şiddetine karşı büyüyen öfke tüm dünyada gösteriler düzenlenmesine sebep olmuştu.

Floyd’u öldüren polis memuru Derek Chauvin hakkındaki 3. derece cinayet suçlaması düşürüldü.

Hennepin bölge mahkemesi hakimi Judge Peter Cahill’in kararı kamuya duyurulurken, Chauvin’in 2. dereceden cinayet ve adam öldürme suçlamalarından yargılanmasına devam edileceği kaydedildi.

3. ve 2. derece ne anlama geliyor?

3. dereceden cinayet daha önceden planlanmamış şekilde ölüme sebep olma suçlamasını içerirken, 2. derece cinayet ise olay anında gösterilen tepki veya dikkatsizlik sonucu ölüme neden olma suçlamasını kapsıyor.

Kefaletle serbest bırakıldı

Minnesota Eyalet Mahkemesi, 7 Ekim’de Chauvin’in (44) kefaletle serbest bırakıldığını açıklamıştı.

Chauvin için, mayıs ayından bu yana tutuklu bulunduğu Oak Park Heights’taki hapishanesinden şartlı salıverilmesi için kefalet bedeli olan 1 milyon doların, ”Allegheny Casualty Company” isimli kuruluş tarafından garanti edildiğini onaylayan bir tahvil yayınlanmıştı.

Derek Chauvin’in de kefaletle serbest bırakılmasının ardından, Floyd davasında yargılanan polis memurlarının tamamı serbest kalmış olmuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler