Gürcistan’da soygun: Saldırgan talep ettiği parayı alarak izini kaybettirdi

Başkent Tiflis’e 300 kilometre uzaklıktaki Zugdidi şehrinde gündüz vakti bir bankaya giren ve 19 kişiyi rehin alan saldırgan, olay yerine sevkedilen polis ekiplerinden banka binasından uzaklaşmalarını istedi.

Gürcistan İçişleri Bakanlığından gelen açıklamada, ülkenin Zugdidi kentinde bir bankaya giren ve kimliği henüz saptanamayan kişinin, silah tehdidiyle banka çalışanlarını esir aldığı ifade edildi.

Olay yerine polis özel kuvvetleri sevkedilirken rehinelerin kurtarılması için harekete geçildi.

Saldırgan para istedi

Iraklı bir rehine üzerinden taleplerini bir televizyon kanalına ileten soyguncu, yaklaşık 500 bin dolar para istedi ve polisler banka binasından ayrılmadığı sürece rehineleri öldüreceğini belirtti.

Soyguncunun söz konusu talebinden sonra bankanın çevresindeki polis ekiplerinin zırhlı araçları olay yerinden uzaklaştı.

Rehineleri serbest bıraktı

Kimliği henüz belirlenemeyen saldırgan ilerleyen saatlerde istediği 500 bin doları getiren polis ve iki rehineyi yanına aldı ve araçla olay yerinden uzaklaşarak kayıplara karıştı, 17 rehineyi ise serbest bıraktı.

Serbest kalan rehinelerden bir vatandaş, sosyal medyada yayımladığı mesajında, saldırganın istediği parayı polislerden aldıktan sonra söz konusu rehinelerle uzaklaştığı ve diğer rehinelerini ise serbest bıraktığı bilgisini aktardı.

Soyguncu ve yanına aldığı 3 rehinenin nereye gittiği henüz bilinmiyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler