Güney Kore’de aşı skandalı sonrası ölümler başladı

Güney Kore’de geçtiğimiz hafta birbirleriyle bağlantısı bulunmayan 5 kişinin ölüm haberleri ülke gündemine oturdu. Çünkü bu 5 kişinin, ölümlerinden kısa bir süre önce grip aşısı oldukları tespit edildi.

Yaşanan bu olay sonrası ülke genelinde aşılarda bir sıkıntı olup olmadığı endişesi baş gösterdi. Yetkililer, ölümlerin aşılarla bir bağlantısı olduğunu düşünmek için herhangi bir sebep olmadığını açıklasalarda halk bu açıklamalardan tatmin olmuş değil.

Sağlık Bakanı Yardımcısı Kim Gang-lip, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ölenler arasında 17 yaşında bir gençle ve 70’li yaşlarında bir adamın da bulunduğunu söyledi. Gang-lip, bu durumun ölenlerin kategorize edilmesini zorlaştırdığını belirtti.

Aşı skandalı sonrası ölümler başladı

Söz konusu ölüm haberi, ülkenin ulusal aşı programını güvenlik endişeleri nedeniyle askıya almasından sadece birkaç hafta sonra geldi.

Yetkililer geçen ay, grip ve Kovid-19’a yakalanan hastaların sağlık sistemine yük bindirmesini önlemek için önceki yıla göre yüzde 20 daha fazla grip aşısı sunacaklarını duyurmuştu.

Ancak tıbbi tesise nakledilirken soğutulması gereken yaklaşık 5 milyon doz aşının oda sıcaklığında tutulduğu saptandıktan sonra ücretsiz aşı programı, üç hafta süreyle askıya alınmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler