Yunanistan Türkiye arasında duvarlar yükseliyor

Avrupa’ya göç etmek isteyen milyonlarca göçmen bunun için Türkiye-Yunanistan sınırlarını kullanıyor. Deniz yolu ile geçmeye çalışan mültecileri engelleyen, kara yolu ile geçmeye çalışanlarla da çatışan Yunanistan, insanlık dışı yöntemler kullanmaya devam ediyor. Yunan yetkililer, geçtiğimiz günlerde Meriç sınır bölgesine toplu göçleri engellemek amacı ile güçlü ses dalgaları yayan iki cihaz yerleştirmişti.

Şimdi de, yapımına başlanacak tel duvar için, temel atma töreni düzenlemeyi planlayan Yunan hükümeti adına törene Başbakanın da katılması bekleniyor.

Toplam 27 km uzunluğunda olacağı söylenen metal çit duvarın, ilk etapta 9 km’lik kısmının Ferecik’in Petalo bölgesine yapılacağı, sonraki 15 km lik kısmının ise ilerleyen zamanda Çirozi bölgesine yapılacağı duyuruldu. Daha sonra ise 2.5 km’lik hat, Nea Egnatia bölgesinde inşa edilecek.

Başbakan Miçotakis’in ziyareti öncesi süpriz bir ziyarette bulunan Genel Kurmay Başkanı Kostantinos Floros, bölgede bulunan askeri birlikleri denetledi. Askerlerin hazırlıklarını ve eğitimlerini denetledikten sonra çit yapımını yakından inceledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler