Emlakçılara kötü haber

Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımladı.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan ve açıklama yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, amaçlarının emlak sektöründe kaliteyi artırmak ve kayıt dışı iş yapanları engellemek oluğunu duyurdu. Geçen sene yaklaşık 390 milyar lira değerinde kayıtlı gayrimenkul satışının gerçekleştiğini söyledi. Alınan bu kararlar neticesinde, her isteyen kolay bir şekilde emlak sektöründe faaliyet gösteremeyecek.

Emlak sektöründe hizmet vermek isteyenlerin öncelikle , ‘Sorumlu Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesi’ (Seviye 5) ve ‘Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi’ alması gerekiyor. Bu belgeleri almak istenlerin ise önce vergi kaydının olması daha sonra ikamet ettikleri il ve ilçelerde bulunan esnaf odalarına ve emlak sektöründeki meslek odalarına kayıt yaptırmaları gerekiyor.  Kayıt işlemlerinin ardından yüz saat olarak ön görülen eğitim proğramını başarı ile bitiren kişiler yeterlilik belgesini alabilecek ve faaliyetlerine başlayabilecekler.

Açıklamasının devamında Ticaret Bakanı şunları kaydetti: 

”Gayrimenkul alım satımının büyük çoğunluğunun emkalçılar aracılığı ile yapılıyor. Ülkemizde 60 binin üzerinde kayıtlı emlakçı bulunmakta. Kayıt dışı emlakçılarla beraber bu rakamın çok daha fazla oluğunu net bir şekilde ifade edebiliriz. Bu yeni düzenleme ile daha şeffaf bir hizmet, adil bir rekabet ortamı, kayıt altına alınmış güvenilir emlakçılık hizmetlerinin verilmesini amaçlıyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler