İstanbul’da araç sahipleri panikte: Kapalı otoparklarda yer kalmadı

Meteorolojinin sağanak ve dolu yağışı uyarıları nedeniyle araç sahibi olan vatandaşlar tedbir almaya başladı.

İmkanı olanlar araçlarını kapalı otoparklarına çekerek yağışın geçmesini beklemeye başladı. Ancak kapalı otoparkı olmayan İstanbullular otomobillerinin doludan zarar görmemesi için bir telaşın içerisine düştüler.

Kimi evinin önüne park ettiği aracının üstünü battaniye, halı, kilim gibi şeylerle örterken kimi de arabasını oturduğu yere yakın köprü, üst geçit ve viyadük altlarına park ederek önlem almaya çalıştı.

Aracını alt geçidin altına park eden vatandaşlardan biri, “Birkaç gün önce dolu yağmıştı, aracım bayağı bir zarar gördü. Aracın zarar görmesi problem değil de sonrasında işlem yaptırmak işçin sıra beklemek sorun oluyor. Geçen sene de yağmıştı, cam patlamıştı, bulamamıştık. Sıkıntılar yaşanıyor yedek parça ile ilgili o yüzden buraya getirip koyuyorum” şeklinde konuştu.

Bazı vatandaşlar ise köprü altlarına su basma tehlikesi sebebiyle buralardan uzak durdu. Yaşanacak olası sıkıntılardan kaçmak adına para ödemeyi göze alarak araçlarını kapalı otoparklara park etmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. Belediyeye ait otoparklarda yer kalmazken özel otoparklarda da kapasite dolma noktasına ulaştı.

Öte yandan araçlarını evlerinin önüne, sokağa park etmek zorunda olan vatandaşlar, otomobillerini ellerindeki malzemeler ile korumaya aldı. Evlerinden getirdikleri battaniye, branda, halı ve aldıkları inşaat malzemeleri ile araçlarının üzerini kapatan vatandaşlar, doluya karşı önlem almaya çalıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler