MİT TIR’ları davasında flaş mal varlıklarına el konulması kararı!

MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin davada Can Dündar’ın mal varlıklarına el konulmasına karar verildi.

MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin habere Cumhuriyet Gazetesi’nde Genel Yayın Yönetmeni olduğu dönemde yer verdiği gerekçesiyle çarptırıldığı 5 yıl 10 ay hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan Can Dündar’ın yargılandığı davaya gitmemesi durumunda kaçak sayılarak tüm mallarına el konulmasına karar verilmişti.

Mahkeme kaçak sayılma sürecini başlattı

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Dündar cezayı bozmuş, dosya yeniden İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gelmişti. Dündar hiçbir tebligata cevap vermeyip ifadeye de gelmeyince hakkında firari olduğu gerekçesi ile gıyabi tutuklama kararı alındı.

Kırmızı bülten çıkarılması için de başvuru yapıldı. Yargılama çerçevesinde mahkeme, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine kaçak sayılan Can Dündar’ın üzerine kayıtlı taşınır, taşınmaz mal varlığı ile banka hesaplarının tamamına el konulması için süreç başlattı.

Mal varlığına El koyma kararı!

Mahkeme Dündar’ın 15 gün içinde mahkemeye gelmesi yönünde ilan verilmesine hükmetti. Can Dündar bu süreç içinde mahkemeye gelmediği için kaçak sayılmasına karar verildi. Hâkim Akın Gürlek başkanlığındaki mahkeme ayrıca Dündar’a ait menkul ve gayrimenkullere el konulmasına karar verdi.

Çankaya ve Üsküdar’daki taşınmazlara el konulacak

Bu kapsamda, Can Dündar’a ait olduğu tespit edilen; Ankara Çankaya, Muğla Bodrum Kumbahçe Mahallesi ve İstanbul Üsküdar’daki taşınmazlara el konulacak.

Can Dündar’ın Almanya’dan Türkiye’ye iadesi için Adalet Bakanlığı talepte bulunmuştu.

Ne olmuştu?

Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmasına gerekçe gösterilen haber, Cumhuriyet gazetesinde 29 Mayıs 2015 günü “İşte Erdoğan’ın yok dediği silahlar” başlığıyla yayımlandı.

Söz konusu haberde, MİT’e ait tırlarla Suriye’deki gruplara sevk edildiği iddia ediliyor, kanıt olarak da savcılık dosyasından alındığını belirtilen görüntüler veriliyordu.

Daha sonra yasaklanan bu görüntülerde, ilaç kutularının altından çıkan havan topu mermileri ve diğer mühimmat görülüyordu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler