İngiltere’de kayıt dışı 16 bin vaka

İngiltere’de Cumartesi günü 12.872, Pazar günü de 22.962 yeni koronavirüs vakası tespit edildiği açıklanmıştı.

Bu anormal sayılar sonrası yaşanan karışıklığı, Bakanlığın açıklaması giderdi.

Bakanlık, 25 Eylül-2 Ekim arasında yaşanan teknik bir aksaklık nedeniyle yaklaşık 16 bin yeni vakanın sisteme aktarılamadığını ve bu kayıt dışı vakaların hafta sonuna yansıtıldığını açıkladı.

Sonradan eklenen söz konusu vaka sayılarının, hafta sonu tespit edilen normal vaka sayılarından fazla olduğunun altı çizildi.

Daha sonra, kaydedilmeyen toplam vaka sayısının net olarak 15.841 olduğu bilgisi kamuyla paylaşıldı.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada, teknik sorunun çözüldüğü ve tüm vakalar sisteme girilerek durumun normale çevrildiği kaydedildi.

Söz konusu durum, ülkedeki test sistemi konusunda eleştirilere yol açtı.

Muhalefetteki İşçi Partisi’nden Sağlık Bakanlığı’nı izlemekle yükümlü Jonathan Ashworth, “(Sağlık Bakanı) Matt Hancock Pazartesi günü Avam Kamarası’na gelip ne olduğunu, bu durumun virüsü kontrol altına almada nasıl bir etkide bulunduğunu ayrıca test ve takip sistemini nasıl düzelteceğini açıklamalı” dedi.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Covid-19 pozitif test sonuçlarının raporlandığı tabloya aktarımı sırasında oluşan ‘teknik sorun’un 2 Ekim Cuma günü geceyarısı farkedildiği belirtildi.

Ancak sorunun yalnızca raporlama aşamasında yaşandığı, hasta kişilere Covid-19 test sonuçlarının normal bir şekilde bildirildiği kaydedildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler