Rusya’da muhalif bir gazeteci kendini yaktı

İrina Slavina, muhalif bir Rus gazeteci. Polis geçtiğimiz Perşembe günü bir soruşturma kapsamında evine baskın düzenledi ve arama yaptı.

Kişisel bazı eşyalarının yanı sıra bilgisayar ve belleklere de el konulduğunu Slavina’nın kendisi açıklamıştı. Rus gazeteciye göre polis evde, demokrasi yanlısı ‘Open Russia’ adlı grupla ilgili evraklar bulmaya çalışıyordu.

Irina Slavina, Rusya’da yayın yapan ‘Koza Press’ adlı internet sitesinin genel yayın yönetmeniydi. Sitenin sloganlarından birisi de “Sansüre Hayır”dı. Tabiki birçok gazeteci gibi sansüre uğradıklarını belirtiyorlardı. Slavina geçen yıl bir yazısında “yetkililere saygısızlık yaptığı” gerekçesiyle para cezasına da çarptırılmıştı.

Irina Slavina intiharı öncesi Facebook hesabında yaptığı açıklamada, “Sizden ölümümden Rusya Federasyonu’nu sorumlu tutmanızı istiyorum” dedi.

Moskova’da görev yapan bazı uluslararası kuruluş muhabirleri, Slavina’yla ilgili olarak “Sürekli rahatsız edildiğini, gözaltına alındığını, para cezalarına çarptırıldığını biliyorum. Çok aktif bir kadındı” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler