Telefon dolandırıcılarına büyük darbe

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özellikle Corona virüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasaklarının yaşandığı bir dönemde, internet üzerinden dolandırıcılık yapan bir suç şebekesini tespit etti.

Dolandırıcılar elde ettikleri cep telefonu numaralarını arayarak ve SMS atarak bir havayolları firmasının adını kullandıkları ortaya çıktı. “Kaybolan telefonları satıyoruz. Kapıda ödeme yapılacaktır” diyerek pandemi sürecini de kullanan şebeke telefon yerine bitki çayı, su, bahçe makası gibi ürünler yollayarak vatandaşları dolandırdıkları belirlendi. 

Öte yandan şüphelilerin, sosyal medyada sahte reklamlar aracılığıyla elektronik cihaz satışı yapıp vatandaşları kandırdıkları bilgisine ulaşıldı. 

YÜZLERCE KİŞİYİ DOLANDIRMIŞLAR

Şu ana kadar yüzlerce kişiyi dolandıran şüphelilerin kazandıkları paraları ise kargo şirketleri üzerinden arkadaşlarına gönderdikleri belirtilirken, polis ekipleri İstanbul merkezli Konya ve Edirne illerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Şebekenin Beylikdüzü’nde kullandığı depo dahil olmak üzere farklı adreslere yapılan eş zamanlı operasyonlarda 1 adet pompalı tüfek, 41 adet fişek, 2 adet kurusıkı tabanca, çok sayıda laptop, cep telefonu, simkart, kargo gönderdi fişi, 50 bin lira, 5 Dolar, 10 pound, 10 Suudi Arabistan Riyali, 10 Katar Riyali, 10 İsrail Şekeli, 5 bin Irak Dinarı, çok sayıda yüksek tutarlı banknot, doküman, sıvı madde, fotoğraf makinesi, bağ makası, çanta ve ayakkabı ele geçirildi. 

SUÇLULAR SORGUYA ALINDI

Kendilerini kamu çalışanı olarak belirten olayla bağlantılı 30 şüpheli İstanbul, Konya ve Edirne’de farklı adreslere düzenlenen operasyonlarda yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda pompalı tüfek, kurusıkı tabanca, çok sayıda laptop, cep telefonu, simkart, 50 bin TL, çeşitli ülkelere ait döviz, bahçıvan makası, çanta ve ayakkabı ele geçirildi. Örgüt lideri olduğu belirlenen B.C.’nin başka bir suçtan cezaevinde olduğu tespit edildi. Yakalanan zanlılar Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorguya alındı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler