8 gündür gözaltında tutulan Köklü Değişim gönüllüleri hakkında karar açıklandı

İslam dünyasının içinde bulunduğu buhranlardan ancak İslami yönetim biçimine geçilerek kurtulabileceği fikrini savunan Hizb-ut Tahrir’in Türkiye genelinde çalışmalarını yürüttüğü Köklü Değişim Dergisi ve gönüllülerine yönelik yargı zulmü devam ediyor.

Hizb-ut Tahrir’in fikri ve siyasi çalışmalar yapan bir hareket olduğunu en üst yargı makamı olan Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından tescil ve teyit edilmesine, hiçbir soruşturmada somut bir suç fiili veya terör eylemi tespit edilmemesine rağmen Köklü Değişim camiasına yönelik akıl almaz baskılar devam etmekte.

AYM tarafından alınan kararlarla terör örgütü olmadığı hukuksal olarakta kesinlik kazanan Hizb-ut Tahrir’e yönelik son operasyon geçtiğimiz Salı Antalya’da gerçekleşmişti. Antalya’da gözaltına alınan 14 kişiden 11’ü tutuklanırken 2 kişi adli kontrol şartı ile 1 kişi ise savcılık tarafından serbest bırakıldı. Gözaltına alınan kişilere evlerde yapılan sohbetlerin, konferans ve panellerdeki İslami davet çalışmalarının sorulduğu belirtildi. Avukatlar müdafilerine bununla beraber terör soruşturmasına konu olabilecek herhangi bir soru sorulmadığının altını çizdi.

 

Kaynak: Köklü Değişim Medya

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_imgspot_img

Sıcak Gelişmeler

Benzer Haberler